Ochrana významných krajinných prvků - Dolina, Vojtěch (2017)
Rigorózní práce pojednává o významných krajinných prvcích, nástroji obecné ochrany přírody a krajiny. Zabývá se vymezením jak těch zákonných, tak registrovaných, a to především z hlediska judikatury správního soudnictví. Zkoumá ochranu významných krajinných prvků prostřednictvím závazného stanoviska orgánu ochrany přírody, kterého je třeba k zásahům, jež by mohly negativně ovlivnit jejich podstatu. Praktická část rigorózní práce se věnuje rozboru konkrétních zásahů do jednotlivých významných krajinných prvků a k nim stanovovaným podmínkám, tak jak vyplývají z rozhodovací praxe správních orgánů.