Průmět záměrů dopravní infrastruktury do územního plánování: současné přístupy a praxe - Dujka, Jiří (2018)
Rigorózní práce je zaměřena na popis současné praxe územního plánování ve vztahu k liniovým dopravním stavbám. Cílem práce je identifikovat, jakým způsobem dochází k implementaci záměrů dopravních staveb do procesu územního plánování, a jaké jsou dopady těchto záměrů na různých měřítkových úrovních (stát, kraj, obec). Výzkum je proveden s pomocí analýzy územně plánovacích dokumentací a zúčastněného pozorování (vč. terénních průzkumů) ve čtyřech vybraných lokalitách na území České republiky.