Asymetrie stylové příznakovosti výrazových prostředků v českém a bulharském překladu uměleckého textu - Rakova, Mariya (2017)
Disertační práce představuje komparativní popis kategorie stylové příznakovosti v kontextu stylistiky, lexikologie a translatologie a analyzuje konkrétní projevy této kategorie při překladu prozaických textů. Cílem této práce je popsat, jak se stylová příznakovost výrazových prostředků uměleckého textu odráží v překladu