Alternative Semantics of Water: Watery Images in Derek Walcott's Poetry - Hussein, Asma (2017)
Tato práce analyzuje všechna vyobrazení vody v kompletním díle Dereka Walcotta (tj. 14 svazků). Analýza je rozdělena do čtyř kapitol. První tři kapitoly se zabývají hlavními vodními útvary - vodou, mořem a řekou - a v souladu s tím jsou nazvány „Voda“, „Moře“ a „Řeka“. Následující čtvrtá kapitola s názvem „Ostatní vodní útvary“ analyzuje méně významné vodní útvary v podkapitolách „Oceán“, „Déšť a rosa“, „Vlny a mořské dmutí“, „Sníh a led“ a „Vodopád a fontána“. Tyto útvary ve Walcottově poezii figurují neustále a opakovaně. Tato práce dokazuje, že Walcott do různých vyobrazení vody promítá své osobní a národní krize (např. krizi identity nebo historické krize). Této projekce dosahuje přepracováním konvenčního symbolismu daných vyobrazení podle svých zkušeností z Karibiku. Proto kapitoly a podkapitoly práce spojují teoretický popis různých krizí a praktický výzkum jejich ztvárnění ve Walcottově poezii, která jsou ukryta ve vyobrazeních vody. Tato analýza postupuje chronologicky a zabýv