Implantace zadněkomorové fakické nitrooční čočky ICL - dlouhodobé sledování - Kocová, Hana (2017)
Disertační práce představuje dlouhodobé výsledky implantace nitrooční fakické zadněkomorové čočky ICL (implantable collamer lens) u dvou skupin pacientů, myopů (40 očí) a hypermetropů (22 očí). Hodnotili jsme nekorigovanou a nejlépe korigovanou zrakovou ostrost, sférický ekvivalent, centrální vault a výskyt pozdních pooperačních komplikací. Průměrná doba sledování činila 10,5 let.