Klamavá reklama - Levická, Tereza (2017)
Práce je zaměřena na regulaci klamavé reklamy podle českého občanského zákoníku, která je charakterizována a posuzována ve vztahu k tuzemské úpravě bezprostředně předcházející danému zákonu, relevantním českým veřejnoprávním, tuzemským samoregulačním a unijním ustanovením. Dílčí posouzení jsou provedena ve vztahu k regulaci v německém zákoně proti nekalé soutěži. V návaznosti na při posuzovací činnosti zjištěné interpretační problémy, které může současná textace klamavé reklamy v občanském zákoníku způsobit, je práce zakončena celkovým hodnocením občanskoprávní úpravy a návrhy de lege ferenda.