Využití kapilární elektroforézy v metabolomických studiích - Mádr, Aleš (2017)
Práce je reakcí na zvýšení úspěšnosti otěhotnění po mimotělním oplodnění v rámci programu asistované reprodukce. Zabývá se vývojem metod založených na kapilární elektroforéze ve spojení s bezkontaktní vodivostní a fluorescenční detekcí. Vyvinuté metody byly využity k cílené metabolomice lidských embryí, aniž by negativně ovlivnily následný embryonální vývoj. Cílem bylo zlepšit výběr embryí, jež se zavedou do dělohy pacientky. Správný výběr embryí je totiž klíčový ke zvýšení úspěšnosti otěhotnění.