Osídlení pod Pavlovskými vrchy v závěru starší doby bronzové - Navrátil, Aleš (2017)
Disertace se zabývá problematikou věteřovských sídlišť v oblasti vodního díla Nové mlýny a jeho okolí. Předmětem studia jsou zahloubené objekty a keramický materiál z jejich výplní pocházející ze čtyř plošně zkoumaných věteřovských lokalit ve sledované oblasti. Poroznost je věnována především prostorovým a tafonomickým aspektům ve sledovaných datech. Cílem práce je rozšířit poznání o živé společnsoti závěru starší doby bronzové na Moravě.