Čtyři doby v tvorbě Jana Vladislava pro děti a mládež - Halová, Magdalena (2017)
Disertační práce se zabývá tvorbou Jana Vladislava pro děti a mládež, zejména jeho adaptacemi pohádek. Jan Vladislav (1923-2009) byl významný český básník, prozaik, esejista a překladatel. Od padesátých let napsal na čtyřicet knih pro děti a mládež, dvě třetiny z nich tvoří adaptace pohádek z celého světa. Vladislavovy adaptace se nacházejí na pomezí klasické adaptace, která vytváří optimální varianty pohádek, a adaptace autorské. Své soubory doprovází poučenými komentáři napsanými s ohledem na myšlení a rozhled dětského čtenáře