Význam a metody hodnocení difúzní kontaminace lesních půd - Rotter, Pavel, 1985- (2017)
Disertační práce se zaměřuje na hodnocení dopadů difúzní kontaminace lesních ekosystémů. V rámci tohoto zaměření rozvíjí práce tři odlišné přístupy, které jsou komplementární a souvisí s hierarchickým a funkčním hodnocením dopadů kontaminantu na ekosystém. Struktura práce sestává z obecného představení filozofie hierarchického a funkčního hodnocení difúzní kontaminace a pokračuje třemi kapitolami, v nichž jsou hlouběji představeny jednotlivé přístupy a hlavní výstupy, případně části výzkumu, které nejsou součástí žádné přiložené publikace. Práci doplňují přílohy, které sestávají z publikovaných či k publikaci předložených odborných příspěvků, v nichž je celá problematika rozpracována mnohem podrobněji. Z tohoto vyplývají i časté odkazy na příslušné přílohy v textu práce.