Faktory ovlivňující spánek pacientů na jednotce intenzivní péče - Vaverková, Hana (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spánku hospitalizovaných pacientů. V teoretické části jsou popsána teoretická východiska základní lidské potřeby spánku. V empirické části je proveden kvalitativní výzkum šesti pozorování zaměřených na spánek pacientů hospitalizovaných na jednotce intenzivní péče. Cílem práce je zjistit, co ovlivňuje spánek pacientů na jednotce intenzivní péče, zda je spánek nemocných na jednotce ovlivňován medikamentózně a jakým způsobem a také jaké změny by bylo reálné provést na pracovišti proto, aby měli pacienti kvalitnější spánek.