Úskalí dorozumívání se s cizinci ve zdravotnickém zařízení - Mynářová, Martina (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou úskalí dorozumívání se s cizinci ve zdravotnickém zařízení. V teoretické části je popsána historie a současnost pohybu cizinců v České republice, základy komunikace, specifika komunikace s cizinci, pomůcky a oblast multikulturního ošetřovatelství. Empirická část se zabývá rozborem výsledků výzkumu realizovaného ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně. Cílem práce je zjistit hlavní úskalí komunikace s cizinci, vybavenost pracovišť pomůckami a jejich využívání v praxi.