Znalosti nelékařského zdravotnického personálu v monitoraci dýchání v intenzivní péči - Berger, Richard (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou monitorace dýchání v intenzivní péči z pohledu všeobecných sester a zdravotnických záchranářů. Konkrétně se v ní zaměřujeme na teoretické znalosti. V teoretické části je shrnutí poznatků, kde je čerpáno z dostupné literatury, jsou zde objasněny základní pojmy týkající se daného tématu, ale také jsou zde specifikovány vyhlášky a zákony týkající se všeobecných sester a zdravotnických záchranářů. Cílem empirické části je interpretace výsledků získaných pomocí dotazníkového šetření. Díky kterým jsme zjišťovali úroveň znalostí všeobecných sester a zdravotnických záchranářů.