Život pacienta se srdeční arytmií po implantaci Kardiovertu-defibrilátoru (ICD) - Skurzoková, Štěpánka (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na život pacientů po implantaci kardiovertu-defibrilátoru. Teoretická část se zabývá anatomií srdce, samotným kardiovertem-defibrilátorem, jeho historií, funkcí, indikacemi k implantaci a životem pacientů s implantovaným kardiovertem-defibrilátorem. Empirická část se zabývá průzkumem a analýzou dat získaných z dotazníkového šetření. Dotazníků bylo vyplněno 103 pacienty s implantovaným kardiovertem-defibrilátorem déle než šest měsíců. Z výsledků našeho průzkumu implantace kardiovertu-defibrilátoru určitě vedla k lepšímu prožívání života pacientů.