Bezpečná péče na operačním sále a péče o pacienta - Sedláčková, Eva (2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem bezpečné péče na operačním sále. Je sledováno využívání ochranných pomůcek a postupů bezpečné péče o pacienta. Snahou bylo zmapovat chování personálu operačních sálů během výkonu práce. Analýza a interpretace získaných dat formou pozorování poskytla informace o dodržování standardních postupů v perioperační péči. Ve výsledcích se objevily uspokojivé informace, ale i nedostatky, na které bylo poukázáno, a byla navržena doporučení pro klinickou praxi.