Muži v pozici všeobecné sestry - Gája, Filip (2017)
Muži v pozici všeobecné sestry jsou dnes jen poměrně málo zmapovaná skupina zdravotnických pracovníků. Tato bakalářská práce se zaměřuje na zmapování jejich profesního života, vztahů v pracovním kolektivu, důvodů, které tyto muže vedly k volbě jejich povolání, dále se snaží zmapovat problematiku názvu mužské alternativy všeobecné sestry, a dopadů této profese na jejich osobní život. V teoretické části se tato bakalářská práce zabývá historickým vývojem ošetřovatelství, vzděláváním sester v české republice, a legislativou. Dále se zabývá některými pojmy, jako je, motivace k volbě povolání.