Povědomí veřejnosti o autismu - Kopečná, Viktorie; Soldánová, Dana, 1972-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2017)
Bakalářská práce zjišťovala povědomí veřejnosti o autismu. Teoretická část popisovala historii autismu, charakteristické rysy poruch autistického spektra, typy autismu a postoj veřejnosti k poruchám autistického spektra - integraci, terapie a přístup k jedincům s autismem. Empirická část pomocí kvantitativního šetření zjišťovala vědomosti veřejnosti o autismu, přístup veřejnosti k jedinci s PAS, znalosti veřejnosti v oblastech komunikace, integrace a znalosti organizací a zařízení pro jedince s PAS.
The bachelor thesis investigated public awareness of autism. The theoretical part de-scribed the history of autism, the characteristics of autism spectrum disorders, autism types and public attitudes to autistic spectrum disorders - integration, therapy and access to autistic individuals. The empirical part, using quantitative research, identified public awareness of autism, public access to PAS individuals, public knowledge in communications, integration and knowledge of organizations and facilities for individuals with PAS.
Vedoucí práce: Dana Soldánová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2017
Keywords: autistická porucha -- klasifikace; autistická porucha -- terapie; Informovanost veřejnosti; public awareness; Autistic Disorder; bakalářské práce; bachelor's theses