Implementace bazální stimulace v Domově pro osoby se zdravotním postižením - Přerovská, Jana (2017)
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, jejichž obsah popisuje problematiku implementace bazální stimulace v Domově pro osoby se zdravotním postižením. První (teoretická) část se zaměřuje na charakteristiku bazální stimulace, vznik a rozvoj konceptu, hlavní myšlenky a cíle. Poté následuje rozdělení bazální stimulace na základní a nástavbové prvky. Druhá (empirická) část je založena na kvalitativním výzkumu případové studie, pomocí biografické anamnézy, pozorování, rozhovoru. Cílem práce je popsat jednotlivé klienty a prvky bazální stimulace, které se používají v praxi a potvrdit jejich vliv na růst vnímání u klientů s mentálním a kombinovaným postižením.