Komunikace a informovanost rodičů dětí přijímaných na dětské oddělení a JIP - Vystrčilová, Dita (2017)
Diplomová práce zjišťuje úroveň komunikace a informovanosti rodičů dětí přijímaných na dětském oddělení a JIP o chodu oddělení a o onemocnění jejich dítěte. Těžiště práce tvoří kvalitativní průzkumné šetření, kdy prostřednictvím analýzy a interpretace získaných dat odpovídá na otázky, jež mají bezprostřední význam pro nemocniční praxi daného oddělení, hledá řešení praktických problémů. Dává si za cíl návrh opatření a intervencí, které se pokusí zlepšit podmínky při komunikaci s rodiči dětských pacientů v nemocničním prostředí.