Znalosti všeobecných sester o problematice klostridiové infekce - Bursíková, Olga (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou klostridiové infekce, která představuje významný zdravotnický problém a nabývá stále většího významu jako původce nozokomiálních infekcí. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje na charakteristiku původce, epidemiologii, patogenezi, klinický obraz, diagnostiku, léčbu a prevenci onemocnění. Nedílnou součástí je i specifická ošetřovatelská péče o pacienta s tímto infekčním onemocněním a vzdělávání sester v této problematice. Praktická část diplomové práce zjišťuje znalosti všeobecných sester v péči o pacienta s klostridiovou infekcí na jednotkách intenzivní péče a anesteziologicko-resuscitačním oddělení pomocí kvantitativního dotazníkového šetření.