Bolest v intenzivní medicíně z pohledu nelékařského zdravotnického personálu - Salová, Martina (2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku bolesti z pohledu nelékařského zdravotnického personálu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou. Teoretická část se zabývá definováním pojmu bolesti, rozdělení bolesti a jejím hodnocením, klasifikací a léčbou. Cílem empirické části je zjistit způsoby hodnocení bolesti v pěti vybraných nemocnicích Moravskoslezského kraje a zhodnotit znalosti nelékařského zdravotnického personálu v problematice hodnocení bolesti.