Edukace u pacientů s implantabilním kardioverterem - defibrilátorem - Malá, Andrea (2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku edukací u pacientů po resuscitaci pro maligní arytmie. Svým obsahem je rozdělena na teoretickou část a část empirickou. Teoretická část popisuje edukaci v obecné rovině, implantabilní kardioverter-defibrilátor, dále edukací v souvislosti se zavedeným implantabilním kardioverterem-defibrilátorem. Následná empirická část je založena na kvalitativním šetření, prováděným metodou strukturovaného rozhovoru s pacienty po zavedení implantabilního kardioverteru-defibrilátoru. Cílem práce je zjistit do jaké míry byli pacienti edukováni o implantabilním kardioverteru-defibrilátoru a o životě po implantaci.