Motivace sester ke studiu na vysoké škole v kombinované formě - Doležalová, Renata (2017)
Diplomová práce je věnována problematice motivace sester ke studiu na vysoké škole se zaměřením na kombinovanou formu. Je rozdělena na dvě části, teoretickou a výzkumnou. V první kapitole teoretické části je stručně charakterizováno ošetřovatelství a profese sestry. Druhá kapitola je věnována vzdělávání, krátce připomínáme historii vzdělávání sester včetně vysokoškolského, zmiňujeme současný systém vzdělávání, vysokoškolský vzdělávací systém v ČR, kombinovanou formu studia s jejími výhodami, nevýhodami i charakteristikou studentů. Ve třetí kapitole shrnujeme poznatky z oblasti motivace, zmíněna je i motivace včetně očekávání v souvislosti se vzděláváním. Empirická část prezentuje výsledky kvantitativního výzkumu. Pomocí nestandardizovaného anonymního dotazníku jsme se snažili prozkoumat motivaci u sester studující vysokou školu kombinovanou formou.