Přístrojová technika na anesteziologicko-resuscitačním oddělení - Richterová, Alena (2017)
Diplomová práce je svou podstatou zaměřena na přístrojovou techniku na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Svým obsahem rozdělena do dvou velkých celků (teoretického a empirického). První (teoretická) část je svým obsahem členěna do tří kapitol (Anesteziologicko-resuscitační oddělení, Zdravotnické prostředky v klinické praxi, Legislativně povinné přístrojové vybavení anesteziologicko-resuscitačního oddělení) a zabývá se problematikou používání zdravotnických přístrojů na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Navazující (empirická) část je založena na kvantitativním průzkumu metodou originálního (nestandardizovaného) dotazníku, jejímž cílem je zmapování problematiky používání přístrojové techniky všeobecnými sestrami na anesteziologicko-resuscitačním oddělení.