Základní neodkladná resuscitace u dětí a laická veřejnost - Čočková, Eva (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou základní neodkladné resuscitace u dětí. Cílem je zmapovat úroveň znalostí laické veřejnosti o základní neodkladné resuscitaci u dětí a jejich zájem o vzdělávání v této problematice. Teoretická část se zabývá vymezením dětského věku, historií resuscitace, definicí neodkladné resuscitace, zahájením a ukončením resuscitace a základní neodkladnou resuscitací u dětí podle nových doporučených postupů schválených ERC 2015. V empirické části jsou popsány výsledky dotazníkového průzkumu. K získání potřebných informací byla použita metoda nestandardizovaného dotazníkového šetření.