Kvalita života pacientů s dlouhodobou mechanickou srdeční podporou - Šáchová, Magdalena (2017)
Diplomová práce se zabývá životem pacientů s implantovanou dlouhodobou mechanickou srdeční podporou HeartMate II a HeartMate III. Zkoumá kvalitu života pacientů s dlouhodobou mechanickou srdeční podporou prostřednictvím kvantitativního výzkumu. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá kvalitou života a mechanickými srdečními podporami. Empirická část popisuje metodiku výzkumu a hodnocení kvality života. Zjišťování pohledu pacientů na kvalitu vlastního života proběhlo formou standardizovaného dotazníku. Cílem bylo zhodnotit kvalitu života v jednotlivých doménách.