Úroveň znalostí sester v intenzivní péči o problematice hemodialyzačních kanyl - Martinů, Terezie (2017)
Diplomová práce je zaměřena na úroveň znalostí sester v intenzivní péči o problematice hemodialyzačních kanyl. Teoretická část práce popisuje nároky, parametry a komplikace dočasných hemodialyzačních katetrů. Dále popisuje ošetřovatelskou péči a doporučení pro praxi. V praktické části práce je analyzována úroveň znalostí sester v intenzivní péči o problematice hemodialyzačních kanyl, které byly zjišťovány pomocí anonymního dotazníku v podobě znalostního testu.