Vyhodnocení důvodů nepřijetí dárců krve k odběru za rok 2015 - Otevřelová, Yveta (2017)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením důvodů k dočasnému i trvalému vyloučení dárců krve od odběru. Teoretická část předkládá přehled kritérií pro přijetí dárců krve k odběru a důvodů pro jejich vyloučení. V praktické části jsou zpracovány dočasné a trvalé důvody pro nepřijetí dárců k odběru v Transfuzním a tkáňovém oddělení FN Brno a odběrového střediska Třebíč za období roku 2015. Získaná data jsou uvedena v grafech. Práce obsahuje návrh preventivního opatření pro snížení počtu nepřijatých osob k odběru krve, a v důsledku toho ke zvýšení efektivity provozu Transfuzního a tkáňového oddělení.