Umísťování staveb na území statutárního města Brna - Jakubec, Radek; Kliková, Alena, 1974-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy a správního práva (2008- ) (2017)
Disertační práce popisuje a shrnuje platnou právní úpravu upravující umísťování staveb, a dále právní úpravu zaměřenou na umísťování staveb na území města Brna, zpracovává analýzu a výklad územního plánu města Brna. Práce také zpracovává vzorovou kauzu územního řízení, identifikuje hlavní sporné body v posledním rozhodnutí odvolacího orgánu, které se dotýkají souladu stavebního záměru s územně plánovací dokumentací, a ve světle těchto zjištění navrhuje nové odůvodnění souladu záměru s územně plánovací dokumentací.
The dissertation describes and summarizes the valid legal regulation provide for the placement of buildings, as well as the legal regulation focused on the placement of buildings on the territory of the city of Brno, elaborates the analysis and interpretation of the local plan of the city of Brno. The work also deals a model case of the proceeding of planing, identifies the main disputable points in the last ruling of the appellate authority which concern the consistency of the local plan with the land planning documentation and, in the light of these findings, suggests a new justification for the compliance of the building intent with the land planning documentation.
Dizertace (LL.M.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2017
Vedoucí práce: Alena Kliková
Keywords: stavby; stavební právo; územní plánování; building law; buildings; spatial planning; Brno (Česko); Brno (Czechia); závěrečné práce; final theses