Umísťování staveb na území statutárního města Brna - Jakubec, Radek (2017)
Disertační práce popisuje a shrnuje platnou právní úpravu upravující umísťování staveb, a dále právní úpravu zaměřenou na umísťování staveb na území města Brna, zpracovává analýzu a výklad územního plánu města Brna. Práce také zpracovává vzorovou kauzu územního řízení, identifikuje hlavní sporné body v posledním rozhodnutí odvolacího orgánu, které se dotýkají souladu stavebního záměru s územně plánovací dokumentací, a ve světle těchto zjištění navrhuje nové odůvodnění souladu záměru s územně plánovací dokumentací.