Tracing a possible carrier of Diffuse Interstellar Bands - Piecka, Martin (2017)
V této diplomové práci se snažíme vytvorit rovibracní model fullerénu C60. Cílem je navázat na laboratorní prirazení dvou difúzních mezihvezdných pásem k této molekule. V teoretické cásti práce se zabýváme difúzními mezihvezdnými pásmy, zkoumáme fáze mezihvezného prostredí a analyzujeme použitelné rotacní a vibracní modely molekul. Praktická cást je zamerena na vytvárení modelu fullerénu a testování získaných výsledku.