Geometrie náhody - Jireš, Jiří (2017)
V této bakalářské práci se věnujeme lineární regresi z různých úhlů pohledu. Nejprve se zaměřujeme na ortogonální projekci odezvy do prostoru zadaného jako lineární obal kovariát. Následně zkoumáme různé aspekty této projekce při různých vzájemných konfiguracích kovariát. Nakonec aplikujeme nabyté poznatky na studium kvality odhadu vlivu jednotlivých kovariát v závislosti na jejich vzájemném postavení.