Teorie parametrických integrálů v příkladech - Rejentová, Jana (2017)
Cílem této bakalářské práce je představit poznatky o parametrických integrálech a jejich následnou aplikaci na řešení příkladů z matematické analýzy. Nejprve se budeme zabývat teorií vlastních a nevlastních parametrických integrálů. Dále představíme jedny z nejznámějších nevlastních parametrických integrálů - funkce gama a beta a jejich vlastnosti. V závěrečné kapitole využijeme získaných teoretických poznatků, které aplikujeme na řešení konkrétních příkladů.