Predace hnízd hostitelů hnízdními parazity : kritické zhodnocení dosavadních hypotéz - Kulísek, Lukáš; Procházka, Petr, 1976-; Masarykova univerzita. Ústav botaniky a zoologie (2017)
V této rešeršní bakalářské práci shrnuji dosavadní poznatky o predačním chování pravých hnízdních parazitů a hypotézy, které toto chování různým způsobem vysvětlují. Zaměřuji se na predační chování a podrobný popis tohoto jevu u kukačky obecné (Cuculus canorus).
In this review thesis I summarize existing records of predatory behavior in obligate brood parasites and the hypotheses which explain this behavior from different points of view. I focus on predatory behavior and detailed description of this phenomenon in the common cuckoo (Cuculus canorus).
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2017
Keywords: kukačka obecná; parazitické organismy; predátoři; Cuculus canorus; parasitic organisms; predators; bakalářské práce; bachelor's theses