Predace hnízd hostitelů hnízdními parazity : kritické zhodnocení dosavadních hypotéz - Kulísek, Lukáš (2017)
V této rešeršní bakalářské práci shrnuji dosavadní poznatky o predačním chování pravých hnízdních parazitů a hypotézy, které toto chování různým způsobem vysvětlují. Zaměřuji se na predační chování a podrobný popis tohoto jevu u kukačky obecné (Cuculus canorus).