Genetická diverzita a fylogeneze myšic rodu Apodemus - Dúhová, Karolína (2017)
Problematika mezidruhové a vnitrodruhové variability rodu Apodemus, navzdory významnosti zástupců tohoto rodu (běžný druh hlodavce přenášející zoonózy a škodící v zemědělství) dostatečně prozkoumána, zejm. u středoasijských druhů. V této práci shrnuji současné znalosti taxonomie, rozšíření a genetické diverzity u všech druhů rodu.