Vychovatelé v terezínském ghettu - Geidt, Lenka, 1984- (2017)
Předkládaná dizertační práce se podrobně zabývá tématem vychovatelů v terezínském ghettu nejen během druhé světové války, ale zkoumá rovněž poválečné osudy těch, kteří přežili, a reflexi vychovatelské činnosti jak z pohledu vychovatelů samotných, tak i jejich terezínských svěřenců. Při jejím zpracování byly využity primární prameny z českých a izraelských archivů, literatura i rozhovory s pamětníky