Aplikační problémy daňového řádu - Bárta, Milan (2016)
Disertační práce se zabývá aplikačními problémy daňového řádu, které se snaží identifikovat. Následně se zaměřuje na aplikační problémy nalézacího řízení, neboť tato oblast nebyla ještě podrobněji zkoumána a rovněž nebyla zásadnějším způsobem novelizována. Současná právní úprava je porovnána s předchozí úpravou a zároveň je proveden i exkurz do historie vyměřování daní. Dochází rovněž k porovnání s úpravou Slovenské republiky, která by v některých ohledech mohla být inspirací pro úpravy daňového řádu v České republice. Výsledkem práce je tedy identifikování problémů zejména se zaměřením na nalézací řízení a navržení úprav daňového řádu de lege ferenda, kterými by mohlo dojít k odstranění nalezených problémů a ke zlepšení podmínek pro vedení nalézacího řízení.