Botanické exkurze do Moravského krasu pro výuku na střední škole - Veselá, Anna, 1993- (2017)
Diplomová práce obsahuje dva podrobně zpracované návrhy botanických exkurzí koncipovaných pro terénní výuku na středních školách. Trasy exkurzí se nacházejí na území Moravského krasu. Jmenovitě se jedná o trasy Vilémovice, Macocha a Pustý žleb a Rudické propadání. Součástí každého návrhu botanické exkurze jsou: mapa trasy, technické parametry trasy, charakteristika přírodních podmínek lokality, popis biotopů a vybraných druhů rostlin, seznam cévnatých rostlin a soubor pracovních listů s autorským řešením.