Floristická studie území severozápadně od Bystřice nad Pernštejnem - Zichová, Kateřina (2017)
Tato diplomová práce pojednává o přírodních podmínkách a cévnatých rostlinách území severozápadně od Bystřice nad Pernštejnem. Navazuje na bakalářskou práci, ve které byly popsány přírodní podmínky tohoto území, a na základě literární rešerše floristických prací byl vytvořen seznam druhů cévnatých rostlin nacházejících se ve studovaném území. V rámci diplomové práce jsem rešeršní údaje doplnila o výsledky z vlastního terénního výzkumu, který jsem prováděla v období od dubna 2014 do srpna 2016. Během této doby jsem na území nalezla celkem 326 druhů cévnatých rostlin, z toho 46 bylo pro území nalezeno nově. Nepodařilo se mi potvrdit 166 druhů, které byly v přechozích pracech v této oblasti identifikovány. Jako součást práce byl vytvořen dokladový herbář, který bude součástí herbáře Ústavu botaniky a zoologie Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.