Finanční vztahy a úpadek - Fronc Chalupecká, Kristýna, 1984- (2017)
Tato práce se zabývá problematikou finančních vztahů a stavu úpadku včetně jeho řešení. Práce zároveň upozorňuje na dichotomické řešení úpadku finančních institucí a ostatních subjektů finančního systému v souvislosti s novou právní úpravou řešící selhání finančních institucí. Práce se zabývá klíčovými aspekty insolvenčního řízení jako obecnou právní úpravou řešení úpadku a ozdravnými postupy jako specifickou formou sanace úpadku finančních institucí. V souvislosti se zkoumáním těchto postupů tak byla nezbytně řešena otázka míry přímých a nepřímých zásahů státu do řešení úpadku, a to zejména právě v souvislosti s úpadkem finančních institucí. Závěry této práce přispívají ke zjištění, zda veřejná moc a jí užívané nástroje při řešení selhání jsou legitimní a zároveň konformní s efektivním fungováním finančního systému.