Užití principu bijekce v kombinatorice - Fedorowyczová, Nella (2017)
V této bakalářské práci se věnujeme principu bijekce a jeho využití při řešení kombinatorických problémů. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole jsou řešeny vybrané příklady převzaté z oficiálních skript Masarykovy univerzity. Ve druhé kapitole jsou řešeny nejrůznější příklady, převzaté především ze zahraničních zdrojů. Třetí kapitola se zabývá rozmanitými kombinatorickými problémy, jejichž řešení vedou ke Catalanovým číslům. Příklady v této kapitole jsou rovněž převzaty převážně ze zahraničních zdrojů.