Syntéza nanočástic kovů - Zrubcová, Galina (2017)
V této bakalářské práci se věnuji syntéze monometalických nanočástic platiny, zlata a niklu solvotermální metodou a metodou pomocí NaBH4. Teoretická část obsahuje rešerši daného tématu, popis vybraných syntetických metod, charakterizaci nanočástic. Experimentální část obsahuje výsledky mých syntéz, které byly provedené v laboratoři za účelem ověření, která z těchto dvou metod je účinnější a výhodnější. Připravené nanočástice kovů byly zkoumané elektronovou mikroskopií, spektofotometricky a metodou dynamického rozptylu světla. Cílem mé bakalářské práce bylo ověřit možnosti obou metod při přípravu homogenních a stabilních nanočástic.