Ab initio calculations of structural properties and stability of TiSi2 - Kopecký, Vojtěch (2017)
Tato bakalářská práci se zabývá ab initio výpočty vlastností disilicidu titanu ve fázích C45, C49 a C40. Na základě strukturní relaxací byly získány rovnovážné parametry jednotlivých fází a z energií odpovídajícím těmto parametrům byla zjištěna tvorné tepla jednotlivých fází vůči fázi C49 a vůči čistým prvkům ve standardním stavu. Též byly zkoumány hustoty stavů a bulk moduli jednotlivých fází.