Metody konjugovaných a bikonjugovaných gradientů pro řešení systémů lineárních rovnic. - Hůlková, Kateřina (2017)
V této diplomové práci se zabýváme numerickými metodami pro řešení systémů lineárních rovnic. Práce je zaměřena na iterační metody a metody založené na minimalizaci kvadratické formy. Dále je pojednáno o konvergenci popsaných metod. Teoretické výsledky jsou doplněny ilustračními příklady, které slouží čtenářům jako návod, jak lze aproximovat řešení systému lineárních rovnic. Jednotlivé metody jsou naprogramované v softwaru R.