Řady funkcí a jejich užití - Kerpnerová, Paulína (2017)
V této diplomové práci se věnujeme teorii nekonečných funkčních řad s důrazem na mocninné a Fourierove řady. Zabýváme se i souvisejícími pojmy jako je Fourierova a Laplaceova transformace. Popisujeme a vysvětlujeme jednotlivé pojmy z této teorie, jako například konvergenci funkčních řad, samotné integrální transformace a jejich vlastnosti nebo pojem konvoluce. V závěru práce ilustrujeme využití předcházejících poznatků v aplikačních příkladech.