Numerický výpočet vlastních čísel matice - Sucháček, Jan (2017)
V této diplomové práci se věnujeme numerickým metodám pro výpočet vlastních čísel matice. Konkrétně budeme studovat mocninnou metodu a metodu Rayleighových podílů jako zástupce metod pro výpočet největšího vlastního čísla. Po zadefinování QR rozkladu a metod pro jeho nalezení se budeme soustředit na QR algoritmus a testování jeho konvergence.