Antropologická analýza kosterních pozůstatků z kaple sv. Jiří na Horním náměstí v Přerově - Filer, Alena (2017)
Hlavním cílem této bakalářské práce je antropologická analýza osteologického materiálu pocházejícího z kaple sv. Jiří v Přerově. Jednalo se převážně o lidské kosterní pozůstatky, v souboru se však nacházely také kosti zvířecího původu, s jejichž přítomností v kapli sv. Jiří nikdo dopředu nepočítal. Z kosterního souboru bylo možné vyčlenit lidské kosterní pozůstatky pěti jedinců. U zbylého kosterního materiálu, který nebylo možné přiřadit nebo blíže určit, byl minimální počet jedinců stanoven na základě zastoupení nepřiřazených kostí, zubů a jejich fragmentů na 21 jedinců, minimální počet nedospělých jedinců byl pak stanoven na 6. Ze zvířat se v osteologickém souboru vyskytovaly kosterní pozůstatky následujících taxonů: Equus caballus, Bos taurus, Sus scrofa f. domestica a Ovicapridae.