Genealogie a tvorba rodokmenů - Skřebská, Zuzana (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá genealogií a tvorbou rodokmenů. Teoretická část je zpracována na základě nastudované literatury a v několika krátkých kapitolách podává přehled o základních aspektech genealogické činnosti. Praktická část se věnuje pátrání po vlastních předcích a s využitím konkrétních ukázek z vlastního rodokmenu je zde popsán postup při rodopisném výzkumu. V práci byly využity zejména digitalizované matriční knihy, které jsou volně dostupné prostřednictvím internetu. Popsána je zde práce s internetovým portálem Acta Publica. Praktická část práce tak přináší především „návod“ na to, jak a kde získat o svých předcích základní informace, které představují podklad pro vytvoření výsledného genealogického grafu.