Asociační studie v hledání molekulárních příčin patogeneze schizofrenie - Morkovcová, Lucia (2017)
Cieľom diplomovej práce bolo prevedenie veľkej asociačnej štúdie na súbore niekoľko stoviek pacientov so schizofréniou a kontrolných osôb mužského a ženského pohlavia. V tejto štúdii bola využitá metóda SNaPshot a kapilárny sekvenátor pre analýzu bodových polymorfizmov kandidátnych génov. Po štatistickom vyhodnotení nebola nájdená významná asociácia polymorfizmov rs6595788 a rs1799971 so vznikom schizofrénie. Tieto výsledky nepotvrdili zapojenie polymorfizmov génov pre CTXN3 a OPRM1 v patogenéze schizofrénie.